top of page

Privétuin in Hummelo

Dit weekend bezocht ik de prachtige prairietuin van Piet Oufolf in Hummelo, Nederland (internationaal bekende tuinontwerper). Hij ontwierp onder andere de High Line van New York.

De voortuin heeft allerlei verrassende elementen zoals niveauverschillen, cirkels, hoge/lage hagen en een kleurenpalet aan bloemen. De tuin achteraan noemt de experimentele tuin waar vroeger de kwekerij gevestigd was. Anja (zijn vrouw) deed de ontvangst en vertelde ons dat de tuin in 2018 niet meer toegankelijk zal zijn voor het grote publiek. Ik ben dan ook blij dat ik hem nog eens gezien heb. Oudolf inspireert me omwille van zijn kleurencombinaties, mooie overgangen in lage en hoge planten die bepalend zijn voor de "look" van de tuin. Een bezoek waard!


Recent Posts

Archive

Follow Us

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
bottom of page